Arpinói Cicero Verseny Hazai Válogatóversenye

Szakmai beszámoló a 42. Arpinói Nemzetközi Cicero-versenyről és a római tanulmányi kirándulásról

2022. május 5-10. Idén végre ismét lehetősége nyílt a magyar diákok számára, hogy részt vehessenek az arpinói nemzetközi latin fordítóversenyen. A világjárvány miatt tavaly teljesen elmaradt az „élő” forduló, csak online felületen keresztül mérhették össze a tudásukat a diákok. Az előző évek következtében azonban idén csak négy diáknak adatott meg a kijutás lehetősége. A döntő forduló összlétszámát csökkentették az olasz szervezők beiktatva még egy szűrőt tavasszal. Így fordulhatott elő, hogy több fiatal is elmondhatja magáról azt a szomorú tényt, hogy tavaly is, idén is, azaz kétszer is bejutott hivatalosan az arpinói nemzetközi döntőbe a magyarországi verseny alapján, de egyszer sem (…)

Teljes szöveg

Közlemény a 2022-es arpinói Cicero-verseny végeredményéről

Az olasz szervezők közzétették az idei arpinói Cicero-verseny májusi döntőjének végeredményét, amiből kiderül, hogy Czifra Botond, a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium diákja, tanára Dr. Valyon Eszter, 10. helyezést ért el a latin diákolimpiának számító patinás olaszországi nemzetközi versenyen. A tanulónak és felkészítő tanárának ezúton is szívből gratulálunk! Egyúttal megköszönjük a másik három, a döntőn Magyarországot képviselő tanuló és felkészítő tanáraik fáradságos munkáját is. Külön köszönet illeti a budapesti Veres Péter Gimnázium tanárát, Hőnich Orsolyát a kiutazó magyar csapat vezető kísérő tanárát áldozatos szervező munkájáért! Mindnyájuknak szívből gratulálunk és további sikereket kívánunk! Budapest, 2022. május 10.   A hazai Szervezőbizottság nevében: (…)

Teljes szöveg

Közlemény a 2022-es arpinói Cicero-verseny májusi döntőjébe behívottakról

Az olasz szervezők közzétették az idei arpinói Cicero-verseny májusi döntőjébe behívottak listáját, amiből kiderül, hogy (a 64 fő behívott között) 4 magyar versenyző kapott lehetőséget a döntőn való részvételre, abécé-sorrendben ők a következők: Czifra Botond, Verseghy Ferenc Gimnázium Szolnok, tanára: Dr. Valyon Eszter Mencseli Réka Vanessza, Piarista Gimnázium Kollégium Általános iskola, Kecskemét tanára: Sipőcz Brigitta Molnár Lilla Júlia, Veres Péter Gimnázium, Budapest, tanára: Hőnich Orsolya Morvai Viktória Bereniké, VII Kerületi Madách Imre István Gimnázium, Budapest, tanára: Dr. Szücsiné Laczkó Eszter A döntőbe jutott versenyzőket és felkészítő tanáraikat, illetve iskoláikat hamarosan megkeressük email-ben a további szükséges lépések megtétele érdekében. Mindnyájuknak gratulálunk (…)

Teljes szöveg

A 2022. évi arpinói Cicero-verseny hazai válogatójának eredménye

Alapos mérlegelés után a Bírálóbizottság meghozta döntését az idei arpinói nemzetközi Cicero-verseny hazai válogatójának eredményéről. A bizottság, szigorúan csak a fordítói teljesítményt figyelembe véve, az alábbi versenyző diákok számára javasolja a részvételt az arpinói latin „diákolimpián”: Csapat 1. helyezés Molnár Lilla Júlia Veres Péter Gimnázium Budapest 2. helyezés Czifra Botond Verseghy Ferenc Gimnázium Szolnok 3. helyezés Horváth Hanna Szabrina ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnázium Budapest 4. helyezés Solymosi Lili Veres Péter Gimnázium Budapest 5. helyezés Ittzés Klára Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium Budapest 6. helyezés Garamvölgyi Glória Bella Ciszterci Szent István Gimnázium Székesfehérvár 7. helyezés Morvai Viktória Bereniké Madách Imre (…)

Teljes szöveg