Arpinói Cicero Verseny Hazai Válogatóversenye

A 2023. évi arpinói Cicero-verseny hazai válogatójának eredménye

Alapos mérlegelés után a Bírálóbizottság meghozta döntését a 2023. évi arpinói nemzetközi Cicero-verseny hazai válogatójának eredményéről. A bizottság, szigorúan csak a fordítói teljesítményt figyelembe véve, az alábbi versenyző diákok számára javasolja a részvételt a 2023. május 4. és 7. között megrendezésre kerülő arpinói latin „diákolimpián” (és kapcsolódó szokásos római tanulmányi kiránduláson, 2023. május 7-10.). Kiutazó csapat 1. helyezés Madár Gergely Németh László Gimnázium Budapest 2. helyezés Csáji Gyöngyvér Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium Budapest 3. helyezés Németh Viktória Eötvös József Gimnázium Budapest 4. helyezés Százados András Piarista Gimnázium Budapest 5. helyezés Gajda Sára Erzsébet Teleki Blanka Gimnázium Székesfehérvár 6. helyezés Gadányi Boldizsár (…)

Teljes szöveg

Értesítés a 2023. évi arpinói Cicero-verseny hazai válogatójáról

Ezúton hívjuk fel mindannyiuk szíves figyelmét, hogy az arpinói nemzetközi Cicero-verseny (amely 2023. május 4-7. között kerül jelenléti formában megrendezésre, vö. https://www.certamenciceronianum.it/it/) hazai válogatóversenye virtuális úton, Canvas LMS-rendszer segítségével (párhuzamos Zoom-távfelügyelet mellett), online (MOOC) felületen kerül lebonyolításra, 2023. január 13-n, pénteken 9.00 órától 13.00 óráig. A válogatóversenyre az alábbi feltételek szerint jelentkezett tanuló az online (fordítási) dolgozatot (kizárólag nyomtatott vagy online latin-magyar szótár segítségével) megírhatja iskolájában, de otthonában vagy bármely más erre alkalmas helyen is, ahol zavartalanul, nyugodt körülmények között, folyamatos internetes elérést és (képi és hangi kommunikációt is lehetővé tévő) Zoom-kapcsolatot is biztosító számítógép (laptop) áll a rendelkezésére a (…)

Teljes szöveg

Szakmai beszámoló a 42. Arpinói Nemzetközi Cicero-versenyről és a római tanulmányi kirándulásról

2022. május 5-10. Idén végre ismét lehetősége nyílt a magyar diákok számára, hogy részt vehessenek az arpinói nemzetközi latin fordítóversenyen. A világjárvány miatt tavaly teljesen elmaradt az „élő” forduló, csak online felületen keresztül mérhették össze a tudásukat a diákok. Az előző évek következtében azonban idén csak négy diáknak adatott meg a kijutás lehetősége. A döntő forduló összlétszámát csökkentették az olasz szervezők beiktatva még egy szűrőt tavasszal. Így fordulhatott elő, hogy több fiatal is elmondhatja magáról azt a szomorú tényt, hogy tavaly is, idén is, azaz kétszer is bejutott hivatalosan az arpinói nemzetközi döntőbe a magyarországi verseny alapján, de egyszer sem (…)

Teljes szöveg

Közlemény a 2022-es arpinói Cicero-verseny végeredményéről

Az olasz szervezők közzétették az idei arpinói Cicero-verseny májusi döntőjének végeredményét, amiből kiderül, hogy Czifra Botond, a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium diákja, tanára Dr. Valyon Eszter, 10. helyezést ért el a latin diákolimpiának számító patinás olaszországi nemzetközi versenyen. A tanulónak és felkészítő tanárának ezúton is szívből gratulálunk! Egyúttal megköszönjük a másik három, a döntőn Magyarországot képviselő tanuló és felkészítő tanáraik fáradságos munkáját is. Külön köszönet illeti a budapesti Veres Péter Gimnázium tanárát, Hőnich Orsolyát a kiutazó magyar csapat vezető kísérő tanárát áldozatos szervező munkájáért! Mindnyájuknak szívből gratulálunk és további sikereket kívánunk! Budapest, 2022. május 10.   A hazai Szervezőbizottság nevében: (…)

Teljes szöveg