Arpinói Cicero Verseny Hazai Válogatóversenye

Közlemény a 2021. évi arpinói nemzetközi Cicero-verseny lebonyolítási rendjéről

Az olasz szervezők közzétették az idei arpinói nemzetközi Cicero-verseny felhívását, Szabályzatát (https://www.certamenciceronianum.it/), amelynek magyar fordítása itt olvasható. Eszerint a verseny virtuálisan kerül megrendezésre és két online fordulóból áll, egy 3 órás fordítási versenyből május 7-én, pénteken 9 órától és az innen továbbjutó legjobb 50 versenyző részére egy online esszéírás-versenyből, amelyre egy május 19-21-i online Cicero-kurzuson való részvételt követően május 22-én, szombaton reggel kerül sor. A várhatóan személyes jelenléti díjátadóra, amelyen a 10 díjazott és a 4 különdíjas a szervezők vendégeként vehet majd részt, valamikor szeptemberben kerülhet sor Arpinóban. A részletekhez, a pénzdíjakhoz stb. lásd a Szabályzatot.             Az online fordulók (…)

Teljes szöveg

A 2021. évi arpinói Cicero-verseny hazai válogatójának eredménye

Alapos mérlegelés után a Bírálóbizottság meghozta döntését az idei arpinói nemzetközi Cicero-verseny hazai válogatójának eredményéről. A bizottság, szigorúan csak a fordítói teljesítményt figyelembe véve, az alábbi versenyző diákok számára javasolja a részvételt az arpinói latin „diákolimpián”, amennyiben azt idén bármilyen formában megrendezik: Csapat 1. helyezés Czifra Botond Verseghy Ferenc Gimnázium Szolnok 2. helyezés Garamvölgyi Glória Bella Ciszterci Szent István Gimnázium Székesfehérvár 3. helyezés Héthelyi Máté ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium Budapest 4. helyezés Ferencz-Csibi Nóra Vörösmarty Mihály Gimnázium Érd 5. helyezés Tőkés Kinga Svetits Katolikus Gimnázium Debrecen 6. helyezés Szendrei Boglárka Tóth Árpád Gimnázium Debrecen 7. helyezés Molnár Lilla Júlia (…)

Teljes szöveg

Fontos közlemény a 2021-es válogató verseny lebonyolításáról

Ezúton hívjuk fel az arpinói nemzetközi Cicero-verseny válogatójára jelentkezett tanulók szíves figyelmét arra, hogy az arpinói nemzetközi Cicero-verseny (amelynek időpontját és megrendezési körülményeit az olasz szervezők eddig még nem tették közzé honlapjukon) hazai válogatóversenye virtuális úton, Canvas LMS-rendszer segítségével, online felületen kerül lebonyolításra, 2021. január 16-n, szombaton 9.00 órától 13.00 óráig. A lebonyolítás konkrét menetéről és technikai részleteiről a válogatóra jelentkezett tanulókat email-ben értesítjük.

Teljes szöveg

Értesítés a 2021. évi arpinói Cicero-verseny hazai válogatójáról

Ezúton hívjuk fel mindannyiuk szíves figyelmét, hogy az arpinói nemzetközi Cicero-verseny (amely előre láthatólag 2021. május 6-9. kerül megrendezésre, amennyiben a körülmények megengedik) hazai válogatóversenye 2021. január 8-n, pénteken 12.00 órától 16.00 óráig kerül megrendezésre (az eddigiektől eltérően nem központilag, az ELTE BTK-n hanem) a résztvevő diákok iskolájában (amennyiben a körülmények megengedik), a felkészítő tanárok közreműködésével. Amennyiben a helyzet megköveteli, a válogatóverseny virtuális úton, Canvas LMS-rendszer segítségével, online felületen kerül lebonyolításra, 2021. január 9-n, szombaton 9.00 órától 13.00 óráig.Hogy melyik módozat szerint kerül majd lebonyolításra a válogatóverseny, arról később tudunk majd információt szolgáltatni (lehet, hogy csak a versenyre történő online (…)

Teljes szöveg