Arpinói Cicero Verseny Hazai Válogatóversenye

A 2019. évi arpinói Cicero-verseny hazai válogatójának eredménye

Alapos mérlegelés után a Bírálóbizottság meghozta döntését a 2019. évi arpinói nemzetközi Cicero-verseny hazai válogatójának eredményéről. A bizottság, szigorúan csak a fordítói teljesítményt figyelembe véve, az alábbi versenyző diákok számára javasolja a részvételt a 2019. május 9. és 12. között megrendezésre kerülő arpinói latin „diákolimpián” (és kapcsolódó szokásos római tanulmányi kiránduláson, 2019. május 12-15.).

„A” Csapat

1. helyezés Nguyen Zsófia Ly ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola Budapest
2. helyezés Pusztai Réka Piarista Iskola Kecskemét
3. helyezés Szathmári Benedek Tóth Árpád Gimnázium Debrecen
4. helyezés Farkas Márton Eötvös József Gimnázium Budapest
5. helyezés Tóth Imola Anna Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium Budapest
6. helyezés Hermán Judit Vak Bottyán Gimnázium Paks
7. helyezés Páczelt Ákos ELTE Apáczai Csere János Gimnázium Budapest

Az „A” csapatot alkotó 7 tanuló számára (és a csapatot kísérő 2 tanár részére) az Emberi Erőforrás Minisztérium finanszírozza az útiköltséget (repülőjegy Rómába, ill. vonatjegy Frosinonéba), utasbiztosítást, valamint a 7 tanuló és a 2 kísérő tanár nevezési díját (220 Euró/fő), az olasz szervezők pedig a nevezési díj fejében a szállást és teljes ellátást biztosítják a Verseny napjaira (május 9. estétől május 12. délig). Egyéb költségeket l. lejjebb, a „B” csapatnál.

„B” Csapat

8. helyezés Kalabay László Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium Budapest
9. helyezés Hugyecz Karina Bibó István Gimnázium Kiskunhalas
10. helyezés Tüzes Johanna Róza Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium Budapest
11. helyezés Gajdán Gréta Szent István Gimnázium Budapest
12. helyezés Selmeci Mátyás Pannonhalmi Bencés Gimnázium Budapest
13. helyezés Tóth Mária Gizella Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium Miskolc
14. helyezés Varga Réka Fruzsina Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium Budapest

Tartalék

15. helyezés Breznyán Gergő András Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Kiskőrös
16. helyezés Bibó Emma Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Budapest

A 8-14. helyezett (B csapat) repülőjegyének és részvételi díjának finanszírozása még nem biztosított, a megoldás kidolgozás alatt van; az esetleges finanszírozás módjáról és mértékéről hamarosan külön levélben értesítjük az érintetteket (esetükben a vonatjegyet és utasbiztosítást mindenképpen más forrásból, a kiküldő iskoláknak vagy iskolai alapítványoknak vagy az érintetteknek kell fizetniük; a többi kondíció esetükben ugyanaz, mint az 1-7. helyezett és kísérőtanáraik esetében). A tartaléko(ka)t akkor hívjuk be, ha az A vagy B csapat tagjai közül valaki(k) nem vállalja (/vállalják) a részvételt a versenyen.

Az egyéb, az „A” és „B” csapat tagjainál egyaránt jelentkező egyéb költségekhez (pl. reptéri transzfer kb. 8000.- Ft, római szállás 3 éjre kb. 32.000.-; római helyi közlekedés kb. 6000.-, múzeumi belépők kb. 9000.- étkezések 3 napra kb. 25000.- Ft. = kb. 80.000.-), kérjük, hogy az érintett iskolák és az iskolai alapítványok járuljanak hozzá!

Kérjük az A és B csapat tagjait, hogy legkésőbb január 27-ig jelentkezzenek be online az http://abeljeno.elte.hu/arpino/adatlap/ oldalon (jelszó: arpino_2019) nevük, születési helyük és idejük, lakcímük, sms-képes telefonszámuk, iskolájuk neve és városa, valamint személyi igazolványszámuk (vagy útlevélszámuk) és annak érvényességi idejének megadásával. Kérjük, adják meg az iskola és igazgatója email-címeit, valamint felkészítő latintanáruk nevét, email-címét és sms-képes telefonszámát. Saját email-címe minden csapattagnak legyen!

Mindkét csapat tagjai számára a Versenyre (és a hozzá kapcsolódó, május 12-15. közti római kirándulásra) vonatkozó további részleteket, teendőket és tudnivalókat a fenti címre bejelentkezett csapattagok részére februárban elküldendő 1. Körlevél tartalmazza majd.

Ezúton szeretnénk megköszönni azoknak a tanulóknak a lelkes és lelkiismeretes munkáját is, akik sajnálatosan nem kerülhettek be az arpinói magyar válogatott keretbe. Felkészítő tanáraiknak szintén hálás köszönet és elismerés jár. A válogatott keretébe bekerült tanulóknak és felkészítő tanáraiknak gratulálunk, és további jó munkát, sikeres felkészülést kívánunk nekik az arpinói megmérettetésre!

 

Budapest, 2019. január 18.

A Szervezőbizottság nevében:

Dr. habil. Adamik Béla s.k.
egyetemi docens